I byn Långvik i Kyrkslätt, ligger det svenskspråkiga Daghemmet Björnen uppe på ett berg med utsikt över havsviken. Daghemmet har en stödorganisation, Daghemmet Björnens föräldraförening r.f., som är den drivande själen bakom projektet "Vår lilla Östersjö."

torsdag 24 februari 2011

Föräldraföreningens åtagande till Baltic Sea Action Group

"På Baltic Sea Action Group (BSAG) tror vi att alla nivåer i samhället, från den högsta politiska ledningen till kommuner, företag, medborgarorganisationer och individer, behövs för att effektivt förbättra Östersjöns ekologiska tillstånd. Därför grundades BSAG år 2008. BSAG fungerar som en initiativtagare och katalysator för att sammanföra olika aktörer. Vår utgångspunkt är att var och en kan hjälpa Östersjön med att göra det de är bäst på.

Via BSAG har över 160 åtaganden för att hjälpa Östersjön gjorts under ett år, och nya görs hela tiden. Daghemmet Björnen och dess föräldraförening har åtagit sig att berätta åt dagis- och förskolebarnen om Östersjön och vikten av att skydda havet. BSAG:s styrelseordförande Ilkka Herlin, själv uppväxt i Kyrkslätt, har ställt upp som fadder för daghemmets Östersjöprojekt."




BSAG/Linda Lindfors 23.2.2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar